Liberty Walk тунингова до неузнаваемост този Ford GT40

  • Галерия с 9 снимки Галерия с 9 снимки
  • Първообразът е била реплика на Ford GT40. Първообразът е била реплика на Ford GT40.
  • В днешно време е трудно да В днешно време е трудно да

21 Jan 2018

Не, не, не! Не сме се объркали! Виждаме, че е Miura. Но бъдете търпеливи и прочетете следващите няколко реда!

Liberty Walk е един от най-абсурдно бруталните тунингари. В добрия смисъл на думата „абсурден“. Тунинг пакетите им променят драматично външността на подложените на операция коли. Като в случая с този Ford GT40.

Обикновено LB се ограничава до модерни образци, но всъщност някои от най-прекрасните им „извращения“ са свързани с ретро модели.

На автосалона в Токио, който и без това изобилства от шантави коли, Liberty Walk представи пакет за Lamborghini Miura. Всъщност това е първото впечатление, но на практика колата пред вас няма нищо общо с легендарното Lambo, а е силно преработена реплика на Ford GT40. Точно така – реплика на реплика.
Звучи доста странно и в крайна сметка никъде не открихме информация какво се крие под първоначалната реплика на GT40, но със сигурност шасито и двигателят са били от GT40. С просто око се вижда, че колата е изключително ниска, а големите джанти и „подплънките“ на калниците само усилват този ефект. Споменатият двигател също е подобряван, но засега LB не разкрива подробности.

Забележителна е и аеродинамиката в задната част – с покритото стъкло и спойлера тип патешка опашка.

Като се има предвид, че са произведени само 764 броя Miura, сме доволни, че LB не са взели един от тях за преработката си… Но нещастният GT40…

*Някои от фотографиите са от изключителната фотосесия на SpeedHunters.

Много практичен и интересен!