Китайка оставила гаджето си, след като разбрала, че кара Zotye, а не истинско Porsche Macan

  • Галерия с 15 изображения. Галерия с 15 изображения.
  • Zotye явно са решили, че не е проблем да свият и дизайна на Range Rover... Zotye явно са решили, че не е проблем да свият и дизайна на Range Rover...
  • Traum пък е друга марка под шапката на Zotye, а това е моделът Meet 3. Прилики с Mercedes? Не виждаме такива. Traum пък е друга марка под шапката на Zotye, а това е моделът Meet 3. Прилики с Mercedes? Не виждаме такива.
  • Да, дизайнът определено няма нищо общо с Merc... Да, дизайнът определено няма нищо общо с Merc...

26 Jan 2018

Попаднахме на случката в небезизвестния майтапчийски сайт 9GAG, където споменават, че дамата си мислела, че мъжът кара Porsche Cayenne, докато неин приятел не и подшушнал, че колата всъщност е Zotye SR9. Това е китайски двойник на Macan (9GAG не са силни в автомобилите) и който струва десетина пъти по-малко от оригинала. Жената не останала доволна и взела, че зарязала гаджето си. Не сте чували за Zotye?

Това е китайският партньор на Ford за производство на електромобили в страната, но темата на този материал са „авторските“ (разбирайте крадените, като дизайн) модели на Zotye Auto.

Материалът включва и няколко снимки на черен Mac…, извиняваме се, SR9, на чийто заден капак пише ‘Porsche’. „Доработката“ явно е дело на собственика - злощастният господин от случката, като дори емблемите са почти идентични с тези на немската марка. Разликата е в надписа ‘Shongtai’, името на компанията-майка, а в средата, вместо кончето, седи Z-ката на Zotye... Тра-ге-дия.

Разбира се посетихме и сайта на Zotye, но там не открихме нито SR9, нито други клонинги – марката явно е решила да си ги запази само за родната публика. Zotye произвеждат също пошли копия на големия Range Rover, кросоувър, който е смесица от дизайна на Mercedes GLA и C-Class, имитация на Smart и какво ли още не.

Естествено никой в Китай няма да окачестви плагиатството на дизайн, като интелектуална кражба, като наглостта на производителя става още по-явна от текстовете в сайта, които гласят ‘Professional aesthetic team, years of ingenuity', както и 'Highlighting the extraordinary quality, only for you'... СмЕх голям!

Много практичен и интересен!