Eто я новата А-класа!

  • Галерия с 4 снимки Галерия с 4 снимки

28 Jan 2018

Mercedes ни подгрява преди премиерата на новата А-класа. Лицето на хеча доста прилича на това на дебютиралия наскоро CLS, не мислите ли? Същите остри извивки на фаровете, решетка като при Aston, вдъхновени от AMG отвори за охлаждане. Доста по-готина е от актуалната, нали?

Конкурентът на A3 и Серия 1 е по-голям отвътре и отвън. Ще има плъгин хибридна версия и много много лъскав интериор, който вече беше представен, и чиято инфоразвлекателна система е разработена от българския отдел на Visteon. Заедно с двата 12,3-инчови дисплея, вдъхновени от S-класата. Част от разработката включва отърваването от въртящия се превключвател до джойстика.

Очевидно версиите, които ни интересуват повече са тези, които освен буквата А, ще имат на задния си капак също M и G. В края на 2018 ще получим AMG A35 с около 300 к.с., за да се конкурира с S3 и Golf R. След това през 2019 ще последва AMG A45 с над 400 к.с. от двулитров бензинов четирицилиндров мотор, който да плаши собствениците на RS 3. Тази версия ще е с двойно предаване, ултра бърза скоростна кутия и свалено окачване, точно както пише в най-новото издание на книгата „Как се прави бърз хотхеч”. Преди тези коли да са готови обаче, ще трябва да изтърпим скучните дизелови А-класи на автосалона в Женева през пролетта.

Много по-добра от предишната?