Искаме тази Honda CX500 с вилка от Ducati и много стил

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

29 Jan 2018

Honda CX500. Моторът е известен с атрактивния си двигател (V2-ка с напречно разположени цилиндри подобно на Moto Guzzi) и карданното предаване на тягата. От години CX500 е обект на множество къстъм проекти, кой от кой по-забележителен. В случая имаме прекрасен мотоциклет изпълнен в състезателен стил, който е дело на австрийците от NCT Motorcycles и е вдъхновен от концепцията CB1100 TR Concept от 2016-та.

Рамата е сериозно модифицирана. Задното окачване вече не разчита на два шока, а на един Öhlins, като спомагателната рама също е нова, с по-къса седалка над нея и LED тяло отзад за функциите стоп и мигачи. То е с марката Motogadget, каквито са също километражът и ръкохватките с вградени мигачи. Управляващата електроника също е на немската фирма: Motogadget m.unit Blue е последното поколение, което позволява Bluetooth връзка със смартфон.

Резервоарът е оригиналния, но е преместен, а гърловината му е модифицирана за да бъде затворена с нова по-готина капачка. Що се касае до предното окачване, монтирана е обърната вилка от Ducati 749, а спирачната система е комбинация от компоненти Brembo и Magura. На последната марка е и хидравличната система за командване на съединителя. 

Първородната Godzilla!