Новото 911 GT3 RS слага точка на приказката 911 991

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки
  • Официалната премиера очакваме в близките дни Официалната премиера очакваме в близките дни
  • GT3 RS е последният представител на поколението 991.2 GT3 RS е последният представител на поколението 991.2
  • За сравнение GT3 без буквите RS е леко по-скромно За сравнение GT3 без буквите RS е леко по-скромно
  • Лишено е от многобройните лепенки Лишено е от многобройните лепенки
  • И има по-малко отвори за охлаждане И има по-малко отвори за охлаждане

06 Feb 2018

Новото поколение Porsche 911 992 вече е много близо до премиерата си и германската компания реши, че вече е време за финалните фойерверки, с които да изпрати 991.2. Дами и господа, пред вас е обновеното 911 GT3 RS, което засега стига до нас само с тези четири не особено висококачествени изтекли фотографии. По всяка вероятност в близките дни ще имаме всички официални снимки и факти.

Засега виждаме, че купето се отличава със същите подобрения, които видяхме и при „нормалното“ GT3, като добавя съответната маниашка аеродинамика, подхождаща на означението RS и всички промени, характерни за „фейслифта“ на 991. Новите отвори за охлаждане и леките промени по предния и задния капаци се допълват от по-широките арки на калниците. Плашещото задно крило и задължителните стикери добавят своето към плашещото усещане за скорост.

Според слуховете 4-литровият атмосферен двигател на GT3 RS ще бъде освободен до 8300 об/мин и ще има с 20 к.с. повече от предшественика си – 520. Очакваме и увеличение на въртящия момент от 460 Нм в момента до около 480 нютона… С PDK колата ще ускорява до 100 км/ч за малко над 3 секунди. Много по-съществена обаче е скоростта, с която ще влиза и излиза от завои…

GT3 RS е последната модификация от гамата на 911, която ще бъде обновена. 992 вече многократно бе засечен по време на тестове и по всяка вероятност ще дебютира през следващата година – първо във вариантите Carrera и Carrera S.

Много по-добра от предишната?