Това е новата Skoda Fabia. Колата се отказа от дизеловия двигател


10 Feb 2018

2019 Skoda Fabia, така е поставен автомобила от хората от маркетинга. Дизайнерите не са пипали много, инженерите са нанесли леки корекции, добавени са диоди във фаровете и стоповете, а гамата от колела вече включва и 18-ки. Супер, все добри новини.

И една ужасна новина за феновете на означението TDI, същевременно добра за симпатизиращите на екологията: новата Skoda Fabia излиза на пазара БЕЗ дизелови двигатели. Моторната гама се състои от четири мотора, всичките с обем 1-литров обем и три цилиндъра. Сбогом TDI…

Базовият MPI мотор е атмосферен и генерира 60 к.с., като се предлага и във версия със 75 коня. Другите два агрегата са TSI (турбо и директно впръскване) с мощности 95 и 110 к.с., и двата снабдени с филтри за твърди частици. Топ версията може да се поръча и със 7-степенна DSG.

И понеже колата е Skoda, от нея очакваме да предлага и ‘Simply Clever’ работи, за които да се говори. Стъргалката за лед, която живее на капачката на резервоара вече предлага и функция за измерване на дълбочината на грайфера на гумите, могат да бъдат поръчани с USB портове за задните места, LED осветлението на багажника всъщност представлява фенерче с магнит, което при нужда може да лепнете под капака на двигателя например, а стелката на самия багажник е двустранна – текстил и гума.

Много по-добра от предишната?