Porsche започва да изработва части за редките си модели с 3D принтери. Ура, край на мъките!

  • Карате 356 Speedster и търсите част? Porsche ще ви я принтират. Галерия с 5 снимки. Карате 356 Speedster и търсите част? Porsche ще ви я принтират. Галерия с 5 снимки.
  • Това е подложка за огледало на 911 Speedster. Това е подложка за огледало на 911 Speedster.
  • А това детайл за 964. А това детайл за 964.
  • Скъсали сте уплътнение на гърловината на резервоара на 959? Принтират ви ново. Скъсали сте уплътнение на гърловината на резервоара на 959? Принтират ви ново.
  • Скобата за топлинния щит на ауспуха на Porsche 356 B? Лазерният принтер прави и такива. Скобата за топлинния щит на ауспуха на Porsche 356 B? Лазерният принтер прави и такива.

13 Feb 2018

Карате 959, но не намирате резервно уплътнение за резервоара в OLX? Няма проблем, Porsche могат да ви принтират ново. Така немците ще решават проблема с резервните детайли, чието производство е спряно отдавна поради нерентабилност. Сещате се колко са хората, които търсят оригинална скоба за ауспух за Porsche 356 Speedster…

Porsche разполагат с две основни машини за целта, едната „се занимава“ с изработката на метални детайли и разчита на лазер, който топи и наслоява материала, а другият 3D принтер прави гумени и пластмасови компоненти. И понеже тук говорим за Porsche, нищо не се продава преди да бъде тествано подобаващо.

В момента немците разработват 3D производството на още двадесет компонента, за които е имало запитване, така че скоро ще има още (още по-) щастливи собственици на Speedster, Targa, 959 и други ретро безценни модели на Porsche. Това долу? 3D принтираният от… титан спирачен апарат на Bugatti. Кликнете на него за историята.

Първородната Godzilla!