Mercedes обнови C-класата. Превърна я в малък S

  • Mercedes обнови C-класата. Превърна я в малък S

14 Feb 2018

Пред вас е новата C-класа на Mercedes. Всъщност колата е само обновена, а не изцяло ново поколение. Което не пречи в нея да са внедрени почти всички най-добри технологии на компанията, включително и доста от флагмана S-клас. Седанът и комбито ще дебютира на подиума на автосалона в Женева, а промените спрямо актуалната версия може да видите в галерията.

C-класата вече може да се поръча с изключителните диодни фарове Multibeam с по 84 отделни диода във всеки. Те се настройват автоматично към условията на пътя и трафика. Повечето промени обаче са в интериора.

За съжаление Mercedes не вгражда в него ултрамодерната си (и разработена в България от Visteon) операционна система MBUX – тя е запазена за новото поколение на А-класата и след това за Е и S. В C-класата ще я видим едва през 2021. Все пак опцията за двата 12,3-инчови екрана с резолюция 1920х720 пиксела присъства, което също е детайл, взет директно от S-класата.

Воланът е нов с чувствителни на допир зони (познайте откъде идва), добавен е хедъп дисплей, подобрен гласов контрол (вече може да пускате отоплението на седалките с глас).

Както може да очаквате, седанът и комбито са оборудвани с последните достижения в областта на асистиращите системи, така че да се карат полуавтономно. За целта е работено по радарите и камерите, така че C-класата „гледа“ на 500 метра пред себе си.

Все още информацията за новите двигатели е кът, но знаем, че ще има нов бензинов, дизелов и плъгин вариант. По всяка вероятност дизелът е модерната двулитрова турбо машина от E-класата, но повече инфо ще има при премиерата в Женева. Засега може да разцъкате галерията, колата е приятно освежена и радва окото. А после може да гледате и нашия тест на обновеният Merc S-клас.

Първородната Godzilla!