Lumma Design е готов с най-широкия Range Velar на света

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки
  • Така наречения стандартен тунинг пакет също изглежда внушително без да зачерква с лека ръка дизайна на оригинала Така наречения стандартен тунинг пакет също изглежда внушително без да зачерква с лека ръка дизайна на оригинала

15 Feb 2018

Желанието да тунинговате чисто новия си Range Rover Velar издава негативното ви мнение за колата. А след като се запознахме отблизо с новия Range определено не смятаме, че дизайнът е от елементите в него, които имат нужда от подобрение. Дизайнерите на Land Rover са проектирали Velar с максимално изчистени линии и гладки повърхности, включително що се отнася до впечатляващите дръжки на вратите, които се прибират в каросерията, когато колата е заключена.

Lumma Design не е от фирмите, които да се церемонят с подобни понятия като чистота на формите. Плановете им да работят по Velar станаха ясни още през миналата пролет, броени дни след премиерата на модела. Сега тези планове са реализирани и крайният продукт е пред вас. Нивата на тунинг са две – дори „базовото“ е достатъчно смело, но това от началната снимка добавя истинска лудост и демонстрира супер крещящо, че това не е базова кола. По-дръзкият пакет се казва CLR GT и разполага с по 100 мм уширени арки на калниците, дифузьор с размерите на малка градска конгломерация, четири ауспухови накрайника и множество вентилационни отвори, обрамчени с въглеродни влакна.

Ако това ви е много, може просто да поръчате няколко спойлера и пак ефектът е доста силен. Джантите, които Lumma предлага, са с диаметър от 22 и 23 инча. Да, 23!

По-сериозно пипнатата версия направо плаче за по-мощен двигател. Което ни кара да се замислим кога Land Rover ще представи вариант SVR?

Първородната Godzilla!