Чуйте и новия двигател на McLaren-Renault. Инженери с лаптопи го подкараха

  • Галерия с 5 кадъра от видеото Галерия с 5 кадъра от видеото
  • Хора с очила палят двигател от F1. Хора с очила палят двигател от F1.
  • Ерик Булие, шеф на отбора на McLaren-Renault, е много по-внимателен в изказванията си, отколкото при завръщането на Honda в спорта преди четири години Ерик Булие, шеф на отбора на McLaren-Renault, е много по-внимателен в изказванията си, отколкото при завръщането на Honda в спорта преди четири години
  • Тениски Renault - мултифункционални, стават за почитатели на McLaren, Red Bull и Renault F1 Тениски Renault - мултифункционални, стават за почитатели на McLaren, Red Bull и Renault F1

19 Feb 2018

Няколко дни след като чухме чудовищните V6 машини на Mercedes и Ferrari за новия сезон във Формула 1, вече имаме достъп и до акустичните възможности на двигателя Renault, който за първи път в историята ще работи върху шаси McLaren. В славната си история британският екип е работил с над половин дузина доставчици на двигатели, между които Ford, Porsche, Cosworth, Alfa Romeo, Mercedes и естествено Honda. Точно с епохата на японския доставчик са свързани едни от най-добрите и категорично едни от най-лошите години на екипа. През 1988 тандемът Сена/Прост печели 15 от 16 състезания със своя McLaren MP4/4 Honda. От 2015 до 2017 обаче със същия доставчик отборът не успя да запише дори един подиум. Последната победа пък датира от далечния сезон 2012.

Надеждите, свързани с Renault, са големи, но както ще видите и от видеото, никой в McLaren вече не смее да се усмихва или да прави смели изказвания.

Според изказванията на екипа има повод за оптимизъм, че McLaren най-накрая ще се завърне в битките за място на подиума, ако не и нещо повече. Но никой не предрича бляскави победи, преди колата да се изправи срещу своите съперници на 25 март в Австралия. Ако имате шанса да посетите някой от предстоящите 21 кръга от шампионата, ще чуете 1,6-литровият турбо хибриден звяр на живо. Ако ли не – засега във видеото е всичко, на което може да се надяваме преди премиерата на колата този петък, 23 февруари.

 

Лукс от Китай!