Джон Ленън има нещо общо с тази брутално епохална Honda NSX

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

19 Feb 2018

Колата пред вас не е дело на компютърна обработка, а съвсем реално чудовище, плашещо японските улични котки и GT-R-и. Тунинг пакетът е по-подходящ за пистова употреба, отколкото за нормалните улици, защото буквално лежи на земята.

И все пак това е кола с разрешение да се движи по обществените пътища. Каросерията е дело на лудите японци от Liberty Walk. Пневматичното окачване все пак дава някакви надежди за лекото ѝ повдигане в движение. Джантите са Forgiato Maglia ECL. Два чифта струват към 6200 долара.

Не се казва нищо за промени по задвижващата система, но NSX не е от колите, които се нуждаят от подобни. Напомняме, че 3,5-литровият битурбо V6 си партнира с три електромотора и 9-степенна скоростна кутия с два съединителя. Това прави общо 581 к.с. и 646 Нм. Преди модификациите спринтът до 100 км/ч се случва за 2,9 секунди, а максималната скорост е 308 км/ч.

А Джон Ленън? Не сме сигурни, че стилът на бесния NSX много подхожда на колите, с които сме свикнали да го свързваме. Но цитатът от Imagine някак пасва на идеята, че дори толкова брутална кола може да излъчва положителни вълни, а не агресия и ярост…

Първородната Godzilla!