Новото Volvo V60 прилича на смалено V90. Всъщност е точно това

  • Галерия с 30 снимки Галерия с 30 снимки

22 Feb 2018

Запознайте се с новото Volvo V60. Кола, която изглежда като изпрано Volvo V90. Защото на практика е точно това - смалена версия на най-голямото комби на Volvo.

Актуалното V60 се позадържа доста - от 2011 - и колкото и да е красиво, имаше нужда от наследник. Новият модел идва като резултат от доста успешната стратегия на Volvo за използване на мащабируеми платформи.

Та, така, второто V60 заимства не само дизайна, но и голяма част от техниката на големия си събрат. Това включва пълен комплект системи за свързаност, техника за сигурност в синхрон с най-добрите традиции на шведите. Безспорно главната роля се играе от автоматичнотно спиране с възможност за заобикаляне на препятствие и сензори за пешеходци, велосипедисти и едри животни. Системата Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите. Новото V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно и друга за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение - Oncoming Lane Mitigation.

Обичайните бензинови и дизелови двигатели на Volvo са допълнени от цели две хибридни версии. И двете се състоят от бензиново-електрическо съчетание. T6 идва с 340 к.с., а T8 със забележителните 390 к.с. И двете ще предлагат около 50 км изцяло на ток.

По-революционен е фактът, че в някои европейски страни новото V60 ще се предлага с месечна схема за наем, която обединява абсолютно всичките ви разходи (с изключение на горивото), сякаш наемате голям, сигурен и просторен мобилен телефон. Още не знаем колко точно ще струва това удоволствие, но определено сме заинтригувани.

Лукс от Китай!