Това не е фолио, а бруталният костюм на McLaren Senna Carbon. Дрехата струва 340 хиляди евро

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

28 Feb 2018

McLaren ще представи за първи път пред публика своята нова суперкола Senna на автосалона в Женева след седмица. И ще я представи с пакета Carbon, който очевидно се отличава със забележителната липса на бояджийска намеса върху панелите от въглеродни влакна.

Carbon е една от петте "теми", които McLaren Special Operations е подготвил за новия си полусъстезателен звяр. Състои се от 67 отделни нови елемента по каросерията и интериора, отнели 1000 човекочаса за изработка. Жълтите и зелените акценти ни идват малко в повече от разбиранията ни за нормалност, доколкото при Senna нещо изобщо може да се нарече нормално…

Карбоновата тема добавя 300 хиляди паунда към и без това завидната цена от 750 хилядарки от същата валута. В евро пари това прави 340 хилядарки към цената на „стандартен“ Senna от 850 хиляди евро.

Като изключим визуалния ефект, Senna Carbon ще е и малко по-лек от останалите версии. Джантите, например, са специално изработени за тази версия и са с 10% по-леки от стандартните. Ще се предлагат в два цвята - Diamond Cut или Stealth Finish, с червени и сини гайки, съответно отляво и отдясно.

Всичко това е чудесно, но не мислите ли, че бихте се задоволили с „нормалната кола“. За спестените пари ще може да си вземете новото 911 GT3 RS (195 хил. евро) и скромна вила в Италия…

Първородната Godzilla!