Пред вас е впечатляващото ново Audi A6 с познат дизайн, но смайваща техника

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки

28 Feb 2018

Добре де, признайте, че трудно го различихте от новото A8! Запознайте се с изцяло новото поколение Audi A6 C8. Новата предна решетка разделя впечатляващи HD матрични диоди, които се движат, затъмняват и впечатляват с футуризма си. Задницата е по-различима и придава собствен почерк на големия седан (още нямаме снимки на комбито Avant). Опционалните диодни светлини отзад се състоят от девет отделни елемента за всеки.

Интериорът е вдъхновен от A7 и впечатлява с висококачествени материали, от които дори Porsche Panamera би се изчервил. В най-високата версия на оборудването шофьорът ще разполага с три дисплея – 12,3-инчов, 10,1-инчов и 8,6-инчов.

При премиерата моделът идва с два двигателя: бензинов 3-литров TFSI V6 с 340 к.с. и 500 Нм и ускорение до 100 км/ч за 5,1 секунди; дизелов 3-литров TDI V6 с 286 к.с. и 620 Нм. Бензиновият разчита на 7-степенна кутия S tronic, а дизелът получава 8-степенна tiptronic в опит да поизчисти бая зацапаното реноме на този тип гориво.
Audi определя новия модел като „значително по-спортен“. Богатството от варианти е наистина впечатляващо. Окачването, например – може да се поръчат всичко – от стоманени пружини до адаптивно пневматично окачване с контрол на амортисьорите.

С добавянето на съответните опции получавате най-близкото да автономност превозно средство, което Audi може да създаде към момента. Това включва асистент за паркиране (няма нужда да сте в колата), автоматично спиране в случай на опасност и адаптивен круиз контрол със следене на лентата.

Audi A6 стартира с цена от 58 050 евро за варианта A6 50 TDI.

Лукс от Китай!