На ски с 1994 Audi RS2. Видео

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

13 Mar 2018

„Карах я всеки ден, докато не ме удариха и не се наложи да сменя бронята. Просто не бях подготвен за цената. Оттогава я ползвам само през уикендите…“ Това казва Марк Бирч, собственик на прекрасно 1994 Audi RS2. „Достатъчно стара е за да бъде класика, същевременно не е толкова стара и се кара, като съвременен автомобил“.

Марк ползва своето супер комби за почивки със семейството и се наслаждава на всеки миг зад волана. Радва се и на реакцията на хората. „Много хора не знаят какво е, мислят колата за 20-додишно Audi комби. Тези, който знаят обаче, се възхищават, махат ми, поздравяват ме, прекрасно е“.

Какво е Audi RS2? За тази кола е писано много, затова само ще кажем, че е може би родоначалникът на „супер комби“ породата, произвеждано в краткия период 94-95-та от Porsche в Цуфенхаузен. Динамика: 0-100 за под 5 секунди и макисмална скорост от над 260 км/ч. Добрите екземпляри подминават сумата от 50 хил. евро.

Разгледайте галерията, гледайте видеото на Petrolicious, след което може да кликнете на тази кола, която стои в другия край на мощната комби история на Audi - 705-конното RS 6 Nogaro. 

Лукс от Китай!