Новата косачка на Honda се задвижва от мотора на CBR1000R Fireblade и ще трябва да вдигне над 215 км/ч, за да си върне титлата

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

15 Mar 2018

Honda произвежда почти всичко, което може да се движи – от автомобилната до самолетната индустрия. Но безспорно любими са ни продуктите им, свързани с градината… „Най-бързата косачка на планетата“ от години е титла, за която се борят много хотхечове, но която Honda извади от преносното значение и превърна в реалност в началото на това десетилетие, благодарение на еднолитровия V-twin мотор от Honda VTR Firestorm, тук с мощност 110 к.с., позволяващ максимална скорост от 187 км/ч.

Тъй като един луд норвежец подобри въпросния рекорд през 2015 със своя модифициран Viking T6, сега Honda отговаря на предизвикателството с новото издание на своята луда косачка. Тя се задвижва от 1-литровия четирицилиндров мотор на CBR1000R Fireblade, който има 190 к.с. и 114 Нм. Актуалният рекорд е 215 км/ч и Honda очаква с лекота да го подобри. Зад волана на бясната косачка ще седне симпатичната блондинка от видеото - Джесика Хоукинс, шампионка по картинг и състезателка в сериите Mini Challenge.

 

Първородната Godzilla!