Новият Merc-AMG GT R F1 е най-мощната кола за сигурност на Формула 1

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

20 Mar 2018

Новият служебен автомобил на Бернд Майлендър до голяма степен е идентичен със серийната версия на колата. Мощността е същата, 585 к.с., както и самият 4-литров битурбо V8. Добавени са опции, като предпазната клетка вътре, за която са закачени 5-точковите колани, отгоре е монтирана инсталация за светлинна сигнализация (на карбонова основа, яко), спирачките са карбо-керамични, а в багажника си Merc GT R F1 Safety Car... вози бушони и релета.

AMG е основен „доставчик“ на автомобили за сигурност (и медицински автомобили) за F1 вече 23 поредни години, като заедно с новия Merc-AMG GT R, ще дебютира и специализираният Merc-AMG C 63 S – комбито с 510 к.с., което ще встъпи в длъжността „Официален медицински автомобил“. Двете коли започват работа от идния уикенд (от общо 20 състезателни за 2018-та) с първата надпревара от тазгодишния календар – „Голямата награда на Австралия“ в Мелбърн.

Разгледайте галерията от 17 снимки, след което може да „проверите какво прави конкуренцията“, като кликенте на това BMW M5, официалната кола за сигурност в MotoGP.

Първородната Godzilla!