Новата кола за сигурност в MotoGP: BMW M5 от M Manufaktur ще дебютира във Валенсия

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

30 Oct 2017

Последният кръг от MotoGP за сезон 2017 ще си има нова кола за сигурност и това е чисто новичкото BMW M5 F90. Автомобилът е дело на специалното M Manufaktur поделение на немците и общо взето е доста близко до серийното изпълнение.

Или поне до това на което може да заприлича серийната М5-ца, след като се накичи с аксесоари от M Performance каталога на BMW. От него не може да поръчате само предния сплитер, който е изработен специално за MotoGP колата и вероятно светлинната сигнализация. Вътре в салона няма много промени, предните седалки са от M4 GTS, има няколко бутона за специализираните системи и това е.

Модификации по задвижването? Няма, стоковата техника е достатъчно силна за служба в MotoGP. BMW M5 MotoGP SafetyCar се задвижва от 4,4-литров V8 с M TwinPower Turbo технология, генерира 600 к.с. и 750 Нм. Това е и първото М5 с двойно предаване – системата M xDrive е оптимизирана за максимална динамика и стабилност, като тя позволява и пълно изключване на предния мост, с което автомобилът се превръща с кола с „чисто“ задно предаване. Ускорението от 0-100 км/ч става за 3,4 секунди.

Лукс от Китай!