Седем съвета за успешен старт на новия мотосезон

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

31 Mar 2018

Нашите приятели от Тriumph Motorcycles България ни изпратиха тази информация, която е повече от подходяща за днес - официалния старт на мотосезон 2018. Безаварийна година на всички!

 

1. Не спирай да поддържаш добра физическа форма. Ако тренираш редовно и се грижиш за тялото си постоянно, няма да се налага да правиш екстремни промени, за да подобриш издръжливостта си. Разбира се, никога не е късно да започнеш, но ако наистина не си достатъчно добре подготвен, не бързай да излизаш от града и да предприемаш дълги пътувания. Започни с кратки преходи и прави повече почивки.

2. Загрей. Хубаво е преди да сложиш екипировката и да се качиш на мотора, да отделиш време за загрявка на мускулите на врата и краката, на ставите при коленете и глезените. Седенето върху мотора може да е изморително и тялото ти трябва да е подготвено.

3. Планирай. Особено важно преди първото излизане с мотоциклета за годината е да планираш пътешествието си предварително. Бъди концентриран, направи си програма и премисли нещата. Така няма да бързаш излишно и да се чувстваш напрегнат.

4. Зареди се с енергия. Особено преди офроуд, е добре да си отпочинал и мускулатурата на ръцете ти да е силна. В противен случай много бързо ще ти свършат силите, а умората най-често води до неприятни ситуации.

5. Не спори с времето. Съобразявай плановете си с прогнозата за времето, и ако вали, по-добре изчакай асфалтът да изсъхне, отколкото да рискуваш излишно още при първото каране за сезона.

6. Екипирай се. Няма нищо по-важно от сигурността, а тя често може да зависи от каската и останалата част от екипировката ти. Затова подготви всичко няколко дни предварително. Прегледай внимателно протекторите, и ако нещо има нужда от подмяна след миналогодишния сезон, така ще имаш време да избереш ново.

7. Не забравяй да спираш. При първото излизане в природата прави повече почивки. Първо, така ще стигнеш по-далеч и, второ, ще можеш да огледаш пейзажи, за които няма да имаш време да спреш, когато си в топ форма в разгара на сезона.

#ForTheRide

Първородната Godzilla!