Това е новото Camaro на Chevrolet, но не сме сигурни дали ни харесва. Предлага се и с 2.0 Turbo

  • Галерия 9 снимки. Галерия 9 снимки.

10 Apr 2018

Колата със сигурност е един от най-съвременните и адекватни „мъсълкари“, но просто дизайнът на най-новото изпълнение, което американците адресират, като “2019 Camaro”, не ни допада особено. Даже, ако трябва да сме напълно откровени, за нас най-яко изглеждащото Camaro MkV (петото, актуалното поколение е 6-о, макйар и доста близко с 5-цата) е дебютното от 2009-та. И по-точно щатската му версия, която се различаваше от евро спецификацията по по-малките огледала и по стоповете с четири отделни елемента. Но това разбира се е нашето мнение.

Снимките от галерията показват най-пресния фейслифт на Chevy Camaro. Освен по видимите разлики в дизайна, колата се отличава и технически. Базовата 1LE версия например идва с 2-литров турбо мотор. Тадаааам! Две нула с турбо в Camaro – кажете „здрасти“ на (лабораторно) най-дружелюбното към околната среда Camaro правено някога. Тя генерира 275 к.с. и 400 Нм, а скоростната кутия е 6-степенна механична. Спирачките също са нови, Brembo, а системите за каране са няколко, избиращи се през т.н. 'Driver Mode Selector'.

SS версията с 6,2-литровия V8 пък вече идва с 10-степенен автоматик, лаунч контрол и ‘line lock’ система. Последната първо видяхме във вечния конкурент Ford Mustang и работата и се изразява в блокиране на предните колела, докато задните гуми се превръщат в пушек.

Промени има и в интериора, нова инфотейнмънт система, нови дисплей (7- или 8-инчов), нови седалки и тапицерии, като новости има и в цветовата гама за екстериора. Въпросът е какво ще кажете вие за новото Camaro - да или не?

Лукс от Китай!