McLaren обяснява защо кръсти новия си модел Senna

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

16 Apr 2018

Да кръстиш кола на един от най-великите пилоти в състезателната история неминуемо вдига очакванията към нея извънредно много. Дори тази кола да е най-бързият McLaren, правен някога за частни клиенти. Без съмнение посветената на загиналия през 1994 г. Аертон Сена хиперкола не е от най-красивите произведения на завода в Уокинг. Но е може би най-бруталното.

Мощността идва от атмосферен 4-литров битурбо V8 с 800 к.с. и 800 Нм. Практически всеки детайл от фамозната каросерия е създаден с идеята за по-добро притискане към асфалта. Някои обаче смятат, че поляризиращият външен вид на Senna не подхожда на славния пилот, чието име носи, и че McLaren просто печели пари на гърба му.

Точно за тях е следващото видео, в което McLaren обяснява избора си на име. Припомняме, че Сена се състезава за McLaren между 1988 и 1993 и в този период печели и трите си титли.

“Ценностите и отдадеността му на карането, вечното търсене на перфектното, оказват влияние не само на живота му, но и на начина, по който правим коли в McLaren”.

Вижте още в краткото филмче тук:

 

Много практичен и интересен!