Видео: Знаете ли откъде идва логото на McLaren?

  • Галерия с 6 снимки. Не пропускайте и видеото! Галерия с 6 снимки. Не пропускайте и видеото!

06 May 2018

За разлика от логата на Ferrari, Porsche или BMW, това на McLaren не е сред най-популярните дори сред запалените автомобилни почитатели. Точно това е подтикнало пичовете от Carfection да подготвят едно приятно 3-минутно видео, в което дават точно три обяснения на въпроса какво представлява логото на McLaren.

Според първото, логото на McLaren е еволюирала версия на логото на големия им спонсор във Формула 1 Marlboro. Втората теория (която официално се подкрепя от компанията) твърди, че извивката всъщност е стилизирано изображение на въздушните потоци в задната част на автомобилите McLaren. Третото обяснение изисква да си припомним коя е родината на създателя на компанията. Брус Макларън е новозеландец и затова поставя птицата киви на първите си коли. Оттам изображението на птицата постепенно еволюира или по-скоро деволюира до това, което сме свикнали да виждаме на предния капак, капачките на джантите и седалките на колите от Уокинг.

Истината, както обикновено, вероятно се крие в някаква смес между трите теории. Но коя е най-близо до истината може и никога да не разберем...

 

Много практичен и интересен!