Шофьор навлезе в насрещното и удари ван на Waymo. Автономната кола е невинна. Видео от удара!

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки
  • Човекът под колата е служител, който я подготвя за репатриране. В катастрофата няма сериозно пострадали! Човекът под колата е служител, който я подготвя за репатриране. В катастрофата няма сериозно пострадали!

06 May 2018

Световните медии показаха нова катастрофа с автономна кола, първа по-сериозна с вановете на Alphabet (майката на Google) Waymo. За щастие сериозно пострадали няма и за разлика от фаталния случай с Uber, този път нито автономният автомобил, нито контролиращият шофьор зад волана имат каквато и да е вина, както може да се види от 5-секундния клип по-долу.

Инцидентът е от 4 май и за щастие в него няма сериозно пострадали. Всъщност Chrysler-ът на Waymo е ударен отстрани, когато стар Civic (?) седан е засечен от друга кола при движение по път с по четири ленти във всяка посока и навлиза в насрещното, в опит да избегне удар. За нещастие точно в този момент в насрещното с ниска скорост се движи колата на Waymo. Действието се развива доста бързо и е дискусионно дали и опитен шофьор във вана Chrysler Pacifica би могъл да избегне удара. Или може би щеше да успее?

 

Лукс от Китай!