Това е Brabus X-Class. Тунерът е добавил още 21 коня и малко злоба

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

14 May 2018

Карахме новият Mercedes-Benz X-Class съвсем наскоро (видеото ни от теста ще намерите долу), точно същата версия, която Brabus са модифицирали в колата от снимките.

Merc X 250 d 4 MATIC е превърнат в Brabus D4. Джантите са 20-инчови, над предното стъкло са монтирани мощни диодни конзоли, хромираните елементи на решетката и офроуд щита долу, са лакирани в черно, където седят и традиционните за Brabus две групи от по 5 светодиода. Също традиционно, звездата е заменена с доста щедро ‘B’. Отзад пък колата вече е с 4 ауспуха, които седят доста интересно на иначе квадратния край на пикапа.

Но всичко това се вижда, не се виждат модификациите по мотора. Въпросният 2,3-литров 4-цилиндров агрегат с каскадно пълнене (две турбини, една по-малка и една по-голяма) е ъпгрейднат да генерира 211 к.с. и 510 Нм, което е 21 коня и 60 Нм повече от базовия автомобил. Повишението на мощностните показатели се е отразило положително и на динамиката. Brabus X-Class D4 вдига сто за 11,5 секунди. Разгледайте галерията и гледайте видеото от теста ни на не-Brabus версията на същия модел.

 

 

Първородната Godzilla!