‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este’ е най-стойностното автомобилно събитие през годината. Галерията казва защо

  • Галерия със 73 снимки, които ни карат да мечтаем. Галерия със 73 снимки, които ни карат да мечтаем.

30 May 2018

Изложението в Женева? Определено е силно. Фестивалът на скоростта в Гудууд? Уникален! Автомобилните събития през годината са много, знаете, като за доста от тях може да се каже, че са страхотни, невероятни. Ако трябва да изберем само едно обаче, то това определено ще бъде Конкурсът за елегантност при вила д‘Есте, познат, като ‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este’.

Всяка година в педантично поддържаните градини на имението на брега на езерото Комо, си дават среща автомобилното минало и настояще. Събитието се провежда от 1929-та насам, а от 99-та BMW Group e негов организатор.

Много от експонатите не могат да бъдат видени другаде, камо ли на едно място. Ferrari Monza с пламъци изрисувани на капака, болидът на Tyrell с шестте колела и добилата митичен статус Alfa Romeo Alfa Romeo 33/2 Stradale, един от най-красивите автомобили правени някога. Картинката е епична, насладата за окото – категорична.

Lotus 21 с името на Джим Кларк, въпросният Tyrrell P34 на Рони Петерсон, който в момента е собственост на друг бивш пилот от F1 Пиер Луиджи Мартини. Конкурсът не минава без присъствието и на Г-н Ламборгини Валентино Балбони, който ще видите на снимка до прекрасна Miura.

Галерията е с източник Petrolicious.com и съдържа общо 73 кадъра. Насладете им се.

Първородната Godzilla!