Този Superb не се страхува от куршуми и бомби. Струва четвърт милион лева

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

30 May 2018

Skoda предлага нова много специална версия на комбито Superb. Колата идва с двулитров дизел със 190 к.с. и 3-годишна гаранция и струва 266 хил. лв.

Това очевидно е доста сериозна надценка над цената от около 60 хил. лв. на стандартния модел.

Защото новата Superb Combi е защитена срещу куршуми и бомби. Специалното издание е разработването в продължение на три години с помощта на неназована британска компания, очевидно опитна в подобен род манипулации. Колата е запазила изключително просторното интериорно пространство за хора (седалките) и четирикраки (багажникът).

Клетката на пътниците е подсилена, стъклата са бронирани, а в конструкцията на купето е използвана високоякостна стомана и композитни материали. Говори се, че комбито покрива изискванията PAS 300 за балистична защита, каквото и да значи това.

Очевидно цялото допълнително тегло означава много по-висока маса на колата. Не знаем точно колко, но разбрахме, че окачването и спирачките са преработени, за да се справят с допълнителните килограми. Джантите и гумите са преработени, така че да могат да изпълняват функциите си, дори след взрив в близост до тях. Освен стандартната свързаност, благодарение на Apple CarPlay и Android Auto, колата разполага и със симпатични бутони за включване на светлините за специалния режим на движение. Готино, нали!?

 

Много практичен и интересен!