Ето я най-голямата колекция VW Golf в света

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

04 Jun 2018

Всеки от нас в един или друг момент е искал да събере своя гараж на мечтите, в който да разполага с любимите си модели. За този колекционер нещата стоят по абсолютно същия начин, само че той има само един любим модел - VW Golf. Йозеф Юза има 114 различни Golf-а - от ранни екземпляри Mk1 до редки изпълнения като Golf G60 Limited или хомологизирания Rallye Golf.

Австриецът намира експонатите си в интернет и обикновено ги спасява от пункта за вторични суровини, така че не плаща големи пари за колите. Споделя, че често транспортът до Австрия му излиза по-скъпо от самата кола. В колекцията ще откриете както наточени GTI модели, така и специални работни екземпляри, като колата-стълба от летището в Бремен. Забележителен е предсерийният Golf от първото поколение с плъзгаща се врата, направен за някакво изложение през 1974. В колекцията се намира и един от едва 71 екземпляра G60  - ръчно сглобени, с двойно предаване и 210 к.с. Присъства дори електрическият CitySTROMer от 1981 г.

Колекционерът сам поддържа колите си и много държи на оригиналното състояние. Забележителен е примерът с един екземпляр, чийто километраж показва 999 992 км. Връзката му с колелата е разкачена на това число, за да бъде увековечен моментът, но оттогава колата е минала още около 150 000 км.

 

Лукс от Китай!