Четвъртото поколение BMW X5 е тук! С до 600 к.с. и олекотена конструкция. Видео

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

05 Jun 2018

По някаква невероятна маркетингова случайност в същия ден, в който Audi показа новото Q8, “изтече” огромна галерия и почти цялата информация за очакваното по-късно през седмицата четвърто поколение X5.

Дизайнът е приятна смес от актуалното X3 и концептуалния вариант на X7. Интериорът е много по-рязка стъпка напред, макар да не се отличава с впечатляващата технократщина на Audi Q8. Новият скоростен лост е в центъра на обновени уреди за управление на функции като адаптивното окачване и различните режими на движение. Дисплеят над тях е 12,3-инчов.

Новият X5 стъпва на платформата на Серия 7 и се простира на дължина от 4,95 м, - 2,97 от тях са между двете оси. Значително по-голям от третото поколение. Въпреки това според някои информации може да очакваме намаляване на масата с до 200 кг, което е много дори в сегмента на двутонните.

Двигателите идват предимно от Серия 5 - двулитрови с четири цилиндъра, трилитрови редови шестаци и 4,4-литров V8. Дизелите ще са с четири и шест цилиндъра и обем до 3 литра. Чудовищното X5 M ще има 600 к.с., нямаме търпение да го караме!

Лукс от Китай!