А-а-а! Има нов McLaren! Казва се 600LT - по-лек, по-бърз и по-дълъг

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

28 Jun 2018

Новият “дълъг” McLaren току-що кацна в пощата ни и бързаме да ви запознаем с него… 600LT - 600-конен 3,8-литров битурбо V8 звяр, вдъхновен от славния F1 GTR и по-новия (но не по-малко готин) 675LT. Идеята му е ясна - да доставя удоволствие, както на пистата, така и на пътя.

За основа е използван 570S, но всеки четвърти детайл е преработен, като дължината е нараснала със 74 мм, а масата е свалена с 96 кг до 1247 кг сухо тегло. Въртящият момент от 620 Нм отива към задните колела, а съотношението мощност/тегло достига 481 к.с. на тон, благодарение на масовата употреба на въглеродни влакна.

Има още хиляди причини 600LT да ви хареса, като много малка част от тях са олекотеното алуминиево двойно А-раменно окачване, олекотената спирачна система, ориентираните към пистова употреба гуми Pirelli P Zero Trofeo R и по-агресивните реакции на педалите за газта и спирачките спрямо 570S.

В интериора ще откриете изцяло карбонови седалки (като в P1, а срещу доплащане - същите като в Senna), но и елегантна алкантара за облицоване на малкото детайли, които не са оставени в изпълнение “гол карбон”.

 

Първородната Godzilla!