Mercedes обсъждат X-Class V8. Той може да е с 4-литровия AMG мотор от S 560

  • Галерия с 6 снимки. Галерия с 6 снимки.

02 Jul 2018

„Ако след дебюта на V6 модификацията получим достатъчно запитвания за V8, тогава ще направим и версия с V8“. Това казва продуктовият мениджър на X-Class пред Drive, при премиерата на X 350 d в Южна Африка.

В момента Mercedes-Benz X-Class се предлага в две дизелови версии – базовата седи X 220 d с 2,3-литров мотор и 163 к.с., както и под формата на X 250 d със същия агрегат, но още една турбина, осигуряващ 190 к.с. Именно нея карахме ние (видеото). V6 версията е най-новото трето попълнение, като по думите на продуктовия мениджър, можем да съдим, че Merc са готови да отговорят на търсене и за X-Class V8.

Последният най-вероятно може да бъде 4-литровия битурбо AMG агрегат, който вече задвижва не-AMG версията на S-Class 560. Там моторът е с 469 к.с. и 700 Нм, като – ако евентуално попадне – в X-Class, вероятно ще бъде в дефорсирана версия с малко под 400 коня. Дали това ще стане? Ще почакаме и ще разберем.

Първият пикап на Mercedes-Benz, който до голяма степен е модифициран Nissan Navara, предизвика силен интерес. Първата ни новина за концепцията е една от най-четените ни, а видеото с теста ни (горе) вече има близо 17k гледания. Разгледайте галерията на съвсем скоро представената топ версия с V6, след което може да кликенте на модифицираните от Carlex Design и Brabus X-Class.

 

 

 

Първородната Godzilla!