Audi показа най-готиния си интериор. И първият с екрани, вместо огледала

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

04 Jul 2018

Audi е много близо до представянето на първия си изцяло електрически модел. Но по една или друга причина все още крие външността на e-tron под камуфлажи. Днес обаче за първи път ни показа интериора на колата. И той е изумителен.

Но първо още малко за самия e-tron: той е с междуосие от 2,92 метра, съвсем малко по-късо от това на Q7 - така че просторът вътре е извън всякакво съмнение. Петимата пътници ще пътуват в несравнима тишина и комфорт, като чуват единствено лекото жужене на електромоторите и вятъра.

Всъщност дори шумът от вятъра ще бъде несравнимо по-тих, отколкото във всяка друга кола, защото e-tron е първата в света серийно произвеждана кола, която няма странични огледала, а камери и екрани - функция, която витае като мистично бъдеще в автомобилния свят от десетилетия, но най-накрая през 2019 ще има шансът да се материализира в реалност. Поне в страните, които ще го позволят. Дигиталните странични огледала ще бъдат опция, все още е рано да кажем за кои пазари и дали Европейският съюз ще го позволи изцяло или всяка страна ще решава за себе си. Очакваме, след като Audi проправи пътечката, дигиталните огледала бързо да добият популярност.

Липсата на задвижващ вал означава много пространство за пътниците на задния ред и напълно равен под. Както можеше и да се очаква, за дебюта на първия си електрически модел Audi е направил изключително модерен, дори футуристичен, интериор.

В него откриваме три екрана - два от които сензорни. За аудио системата се грижат специалистите от Bang & Olufsen - на борда има 16 колони с мощност 705 вата, способни да осигурят концертно качество на изпълнението.

Макар Audi  да нарича това прототип, от снимките е пределно ясно, че пред нас е интериорът на серийния модел. Модел, който ще има чудесната възможност да се превърне в едва третия масов електрически кросоувър на пазара - след Tesla Model X и Jaguar I-Pace. Ако съдим по размерите и цените на споменатите, началната цена на e-tron вероятно ще бъде около 160 хил. лева.

Още по темата бързи електрически Audi-та:

Първородната Godzilla!