ABT направи хибрид от RS6. RS6-E има 1018 к.с. и 1291 Нм

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

06 Jul 2018

Очевидно RS6-E не е първото RS6 от ABT, но е първото хибридно такова. И, както сте разбрали от заглавието, не става въпрос за хибрид тип Prius, а по-скоро тип LaFerrari. Поне по отношение на мощността.

Освен нови електронен контролен блок и изпускателна система, германското комби е получило също електромотор в тунела на трансмисията.

Той осигурява допълнителна мощност към задния мост с натискането на бутон, така че общите показатели на колата достигат 1018 к.с. и 1291 Нм, което представлява +288 к.с. спрямо предното тунинг зверче от ABT и цели +413 спрямо оригинала на Audi. Батерията е 13,6-киловатчасова, но не разбрахме дали колата е способна да се движи само на ток.

Когато и двата доставчика на мощност работят, е възможно ускорение до 100 км/ч в рамките на 3,3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 320 км/ч. Новият аеро пакет се грижи за по-доброто притискане към асфалта, а сваленото окачване приближава значително центъра на тежестта. Важна част от пакета са и 21-инчовите джанти, може би малко прекалени, мнения!?

Зелените акценти отвън и в интериора препращат към електрическата енергия на борда, като особено привлекателен ни се вижда бутонът със светкавицата на волана. ABT все още не предлага тунинг изкушението си на пазара, а първо ще проведе серия от тестове, които да докажат издръжливостта му.

 

Почитателите на RS 4 също имат поводи за задоволство от работата на ABT:

Първородната Godzilla!