Това ще е бързо: G-Power C63 има 600 коня и 800 Нм. Вдига 300 км/ч

  • Галерия с 4 снимки Галерия с 4 снимки

24 Jul 2018

Трудно може да наречем C63 на Mercedes ограничено возило, но хората от G-Power твърдят, че са надхвърлили “първоначалните му ограничения”. Тунинг компанията постига това като поставя нов модул на базовия електронен контролен блок. Джаджата препрограмира данните от сензорите на колата с помощта на микропроцесор и след това праща новата информация към стандартния електронен блок.

Резултатът е 600 к.с. и 800 Нм от 4-литровия V8 битурбо. Максималната скорост скача на 300 км/ч, първите 100 от които са достигнати след само 3,8 секунди.

В пакета се предлага и опционална стоманена изпускателна система, която осигурява подходящ акустичен израз на симфонията под предния капак.

Още по-добра новина е, че G-Power работи по второ ниво на тунинг пакета, при който колата ще има 800 к.с., постигнати с още софтуерни промени и леки модификации по турбото и изпускателната система.

Най-забележителното в тунинг пакета според нас обаче е абсолютната му незабележителност. Да, точно така - погледнете колата отвън - като изключим 20-инчовите джанти Hurricane RR е почти невъзможно да разберете, че става въпрос за Benz, преминал през тунинг ателие. Което го превръща в отлична скрита лимонка за всеки драг дуел...

Още мощ за BMW 5 от G-Power тук!

 

Първородната Godzilla!