Aston Martin DB5 на Бонд. Джеймс Бонд. Lego конструктор на колата от „Голдфингър“

  • Aston Martin DB5 на Бонд. Джеймс Бонд. Lego конструктор на колата от „Голдфингър“

25 Jul 2018

Aston Martin DB5 е един от най-култовите и разпознаваеми модели на Aston, най-вече заради участието му в „Голдфингър“ (1964-та), както и в други последвали филми за Бодн. Съвсем наскоро екземпляр „играл“ в „Златното око“, бе продаден за 1 961 500 паунда (ок. 2,2 милиона евро).

Този който виждате на снимките е доста по-евтин, струва около 130 евро, и се предлага под формата на конструктор Lego. За разлика от Bug Chiron предложението на датския производител (кликнете на колата долу), което е от серията ‘Technic’, то бондовата DB5-ца е от по-традиционната ‘Creator’.

Автомобилът е в мащаб 1:8, дълъг е около 33 см и е съставен от 1295 части. Конструкторът е супер як и включва някои от специалните опции на колата на Бонд, като например картечници в предницата, резачки за гуми, изскачащи от гайките на джантите, щит против куршуми за задното стъкло и – супер функция – катапултираща се пасажерска седалка.

Разгледайте галерията от 22 снимки, след което кликнете на този Bug Chiron. Колата е съставена от 3599 части, дълга е 56 см и струва около 370 евро.

Първородната Godzilla!