Изненада! Това е Harley-Davidson Pan America, радикален Harley, един от общо 23 нови модела

  • Harley-Davidson Pan America, най-радикалният байк на компанията. Галерия с още 5 снимки. Harley-Davidson Pan America, най-радикалният байк на компанията. Галерия с още 5 снимки.
  • Стрийтфайтър от HD? Streetfighter 975. Стрийтфайтър от HD? Streetfighter 975.
  • Streetfighter 975 радва с радиални апарати, обърната вилка, агресивен резервоар, къс ауспух и единична седалка. Streetfighter 975 радва с радиални апарати, обърната вилка, агресивен резервоар, къс ауспух и единична седалка.
  • Серийната версия на чисто електрическия LiveWire е почти готова. Серийната версия на чисто електрическия LiveWire е почти готова.
  • Визията за новия Harley-Davidson Custom 1250. Визията за новия Harley-Davidson Custom 1250.
  • Марката подготвя и по-малки модели, както в диапазона 250-500 куб. см, така и в ел. сегмент. Марката подготвя и по-малки модели, както в диапазона 250-500 куб. см, така и в ел. сегмент.

31 Jul 2018

Harley-Davidson определено не е марка, която обича да „избухва“ с радикални идеи и иновации. Вместо това, мотоциклетният гигант от Милуоки, винаги е седял твърдо зад традициите си, което до голяма степен е изградило неговия чар и железен образ.

Времената обаче се менят и от Harley много добре осъзнават, че е нужна промяна. В случая, най-радикалната в 115-годишната история на легендарната марка, която планира да пусне на пазара 23 нови модела, до 2021 година. Двадесет и три байка.

Радикалността обаче не идва от количеството нови модели, а от тяхната същност. Погледнете първата снимка – това е (или по-скоро ще бъде; този байк все още е протитип) Harley-Davidson Pan America, с който HD ще навлязат във все по-популярния клас на големите адвенчър машини. Концепцията се задвижва от нов 1250-кубиков V2 с водно охлаждане, а дизайнът му е брутална смес от адвенчър линии и актуални ‘Harley’ черти. Категорично ни допада.

Streetfighter 975 е друга супер яка концепция. Радиални спирачни апарати, обърната вилка, агресивен резервоар, къс ауспух и никакви намерения за пасажерска седалка. Това е стрийтфайтър прототипа на Harley, който скоро може да видим и в серийна форма и който – ако съдим от снимката – няма как да не бъде успешен.

HD са напреднали и в разработката на чисто електрическите си модели, като там флагман ще бъде серийната версия на показания през 2014-та няколко години LiveWire. Американците възнамеряват да пуснат също и по-малки и достъпни e-байкове, като се очакват също и модели в скрамблър сегмента, мотори в диапазона 250-500 кубика, както и спортен мотор със спойлери.

Разгледайте галерията, след което може да гледате комбинираното ни видео от тазгодишното събитие Harley-Davidson Freedom on Tour и KTM Orange Days.

Първородната Godzilla!