Ironwood Honda CB750 с цвят от Porsche 911 и бродерия в стил Lambo Urus. Може да го имате срещу 99 евро

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

23 Sep 2018

Идеята е доста интересна, не само изпълнението на самия мотоциклет, но и играта, която организират от фирмата Motoshare (приемете я за нещо, като AirBNB за мотори), заедно с доставчика на части за японски машини CMS.

Изпълнител на проекта са холандците от Ironwood, като идеята, е че тази Honda CB750 е създадена за отдаване под наем, срещу сумата от 99 евро за деня. Всеки рентнал машината обаче, участва в томбола, от която може да спечели същия този мотоциклет. Има обаче само едно ограничение и това е, че ще участват не повече от 120 човека. Яко.

Към самия мотоциклет. Той е започнал живота си, като 1981 CB750F, преди да попадне в ръцете на холандците. Двигателят се оказал в доста добро състояние, тъй като скоро е бил ремонтиран. „Поради ограниченията във времето и бюджетът, искахме машина със здрав мотор. За всеки случай обаче сменихме всички гарнитури,“ казва завеждащият ателието Ариан ван ден Буум.

Холандците надграждат и Keihin карбураторите до CR спецификация и поставят чифт DNA филтри. Запазват класическите Comstar колела, които обаче освежават с почистване и нова боя. Обуват ги в подходящи Shinko 270 Super Classic гуми, пасващи идеално на байка. Предницата е ревизирана: леко снишена и с Hyperpo прогресивно пружини. Отгоре е стегната с изработен за този мотор тройник, в който е вграден уред от Motogadget. LED мигачите в крайщата на клип-оните са на същата немска марка, а фарът също е LED.

Други готини детайли са капачката на резервоара Monza, която оригинално е разработена за BMW R серията, както и къстъм опашката с две LED стоп елементчета. Цветът пък може да се проследи до 70-те и тогавашната палитра на Porsche 911, а графиката на тегелите по седалката е вдъхновена от Lambo Urus.

Разгледайте галерията, след което може да кликнете на тази Ironwood Yamaha XSR700, мотор направен заради часовник.

Лукс от Китай!