Mercedes EQ Silver Arrow има 750 к.с. и 26-инчови търкала

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

27 Aug 2018

Новият прототип на Mercedes се казва EQ Silver Arrow и от пръв поглед стават ясни две неща: че е вдъхновен от едноименния състезателен автомобил от 30-те и че има огромна уста. И докато едното е доста приятно, другото ни кара да си мислим, че дизайнерският екип е прекарал безсънно лято. Като изключим странната предница, дори в толкова футуристичен прототип могат да се намерят детайли, които ще видим в серийните модели EQ догодина.

Сините детайли, издължените фарове и характерните кръгли дневни светлини. Само не очаквайте серийни модели с 26-инчови джанти с по 168 спици. Задвижването е електрическо, естествено, със 750 к.с. Батерията е 80-киловатчасова, достатъчна за 400 км. Вместо да ни обременява с данни за динамичните възможности на EQ Silver Arrow, Mercedes предпочита да реши проблема с тишината на електродвигателите. От волана може да влезете в настройките и да изберете звук като от болида на Люис Хамилтън F1 W09 EQ Power+ или 4-литровия битурбо V8 на Mercedes-AMG. Ние знаем кой бихме предпочели!

Изглежда ли ви футуристичен? Само чакайте! На екрана пред водача се прожектира не само идеалната линия, но и образ на собствената ви кола от миналата обиколка, така че може да следите точната си траектория. Точно като в компютърните игри.

И понеже това е първата електрическа състезателна кола с режим “Комфорт”, не се учудвайте на опции като възможността топъл въздух да обгръща врата ви, докато препускате по завоите. Точно като в SLK или SL, само че малко по-бързо.

 

Първородната Godzilla!