Lancia Delta Futurista е ресто-модифицирана мечта за 300 хил. евро

  • Галерия със 16 снимки. Галерия със 16 снимки.

05 Sep 2018

‘Restomod’, термин на английски, с който често описват същността на работата, извършена по яки автомобили, които не са просто реставрирани, а и модифицирани. Колите на Singer Vehicle Design са прекрасен пример. И макар да виждаме все повече примери за такива, Ruf, Gunter Werks, всички те касаят коли на Porsche и даже само 911-ки. Дори самите Porsche си произведоха чисто ново 993 Turbo, преди няколко седмици.

Мечтата на автомобилния състезател Еуженио Амос (33) обаче е свързана с друга легенда – Lancia Delta Integrale. Проектът е направен под фирмата Automobili Amos и е възхитителен. Амос казва, че ще направи не повече от 20 коли, всяка тежаща около 1250 кг и с 330 к.с. Цената? Около 300 хил. евро, като състезателят не уточнява точно колко, защото и той самият не е сигурен. Италианецът не взима маркетинга на колата на сериозно, защото той е воден по-скоро от страстта си.

Проектът му ще бъде представен във Вила д‘Есте край езерото Комо (доста подходящо) и сме убедени, че ще бъде успешен. Споделете вашето мнение дали ви харесва или не, след което може да клинете на тази напълно оригинална 1994 Lancia Delta HF Integrale EVO II Giallo Ginestra, която се продава за 79 500 евро.

Лукс от Китай!