Бруталният ван: Toyota Alphard с KW окачване и 21-инчови Carlsson. Има версии с по 400 коня

  • Галерия с 26 снимки. Галерия с 26 снимки.

10 Sep 2018

Японският вкус няма нищо общо с този на… останалия свят. Нещо, което е особено очевадно, когато заговорим за автомобили. В случая, силно тунингован ван Toyota Alphard, на който попаднахме в якия сайт Speedhunters.

Автомобилът е притежание на фирма, която внася мърчъндайз на Speedhunters в Япония, както и KW Suspension. С други думи, това е демо кола, която е подвижна витрина на това, което може да си купите от въпросната фирма.

Логично, тази Toyota Alphard е оборудвана с KW компоненти на окачването, което я е спуснало с 40 мм отпред и с 35 отзад. Качена е на яките Carlsson RSR GT джанти с диаметър 21 инча, а гумите са подобаващи за супер спортен автомобил: Michelin Pilot Super Sport.

Мощността? Конкретният екземпляр се задвижва от 2,5-литровия 4-цилиндров 2AR-FE със 180 к.с., свързан със CVT кутия. Ванът има и хибридна версия, но най-интересен е третият вариант с 3,5-литровия V6 2GR-FKS, който генерира 300 коня и е свързан с класически автомат. Отделно, към него може да се монтира компресор за още 100-тина коня, така че спокойно може да подкарате 400-конна Toyota Alphard, която изглежда по този начин.

С добавката „Ако живеете в Япония“ обаче, или ако си я внесете оттам. Без значение, този ван изглежда леко абсурдно, леко прекалено и… много яко. Ние го одобряваме, какво ще кажете вие?

Много практичен и интересен!