Дженсън Бътън не харесва своя P1. Продава го.

  • Галерия със 7 снимки на колата на Дженсън Бътън Галерия със 7 снимки на колата на Дженсън Бътън

11 Sep 2018

Дженсън Бътън не харесва своя McLaren P1. Как иначе да си обясним факта, че световният шампион във Формула 1 за 2009 е минал под 1000 км със суперколата си. Хибридът се продава за скромните 1,6 млн. паунда (1,8 млн. евро) при навъртян пробег от едва 886 км.

Дженсън, наистина не разбираме?! При това конкретният P1 е оборудван с подобренията Track Mode 2 от McLaren Special Operations. Това е уникален софтуерен пакет, който позволява “шосейна версия на състезателния режим” и струва колкото Opel Astra.

Специалните детайли не се ограничени дотук. McLaren-ът на Бътън има още карбонови огледала, олекотени ковани джанти, карбо-керамични спирачки с жълти апарати, система за проследяване, сензори за паркиране (това ще ви трябва!) и уникалния шанс задникът на пилот от F1 да се е допирал до седалката на шофьора.

Самият Дженсън обяснява раздялата си простичко: “Реших да се разделя с моя McLaren P1, така че някой друг да може да му се порадва. Решението не беше лесно, но живея в Америка и всъщност няма къде да карам тази красавица.”

Съмняваме се, че сте забравили, но да припомним: P1 е част от хибридната тройка, допълвана още от LaFerrari и 918 Spyder. Има 916 к.с., Вдига 350 км/ч, първите 100 от които - за 2,8 секунди. И явно в Америка няма нито една писта, на която да се възползвате от тези възможности...

 

Първородната Godzilla!