Щатски дилър на Porsche изчезна безследно. Заедно с $2,5 млн. депозити на клиенти...

  • Галерия с няколко супер яки GT3 RS. Галерия с няколко супер яки GT3 RS.

17 Sep 2018

Името на човека е Шираз Соокрали (или како се превежда Shiraaz Sookralli), а длъжността му преди „да напусне“ с гръм и трясък: вицепрезидент в Champion Porsche, най-голямото дилърство на Porsche в САЩ.

В ролята си на вицепрезидент, Шираз лично обслужвал „по-ценните“ клиенти, който заявявали поръчки за 911 GT3 и 911 GT3 RS. Позиция, от която му се сторило, че може да изкара доста добри пари, за нула време.

Като отвори своя банкова сметка, измисли фалшива компания на име “Champion Autosport” и предоставяйки именно нея на клиентите, превеждащи стабилни депозити за прекрасните 911-ки. Хитро. След, като въпросната „компания“ натрупала депозити в размер на 2,5 милиона долара, Соокрали и жена му изчезнали безследно.

Случката е прецедент и със сигурност една от най-големите измами в бранша на автомобилните дилъри. Случка, която със сигурност ще урони престижа на Champion Porsche, от което ще пострадат и продажбите на марката в САЩ. За щастие, самата марка е достатъчно силна и наглата измама надали ще се отрази сериозно.

Най-много някои клиент да засили Cayenn-а сив във витрината на дилърството, както направи този недоволен китаец. Кликнете на снимката за видеото. А също така, може да кликнете на това GT2 RS горе, което ще ви отведе до конфигураотра. Не се плашете да го пробвате, безплатен е.

Първородната Godzilla!