Направиха Audi A4 Avant, което се задвижва с въртене на педали. Вдига магистрални скорости!

  • По-бързо е от колело, спокойно. Задвижването все още е поверено на 2-литров бензинов мотор и автоматична скоростна кутия По-бързо е от колело, спокойно. Задвижването все още е поверено на 2-литров бензинов мотор и автоматична скоростна кутия

25 Sep 2018

Така: първо, това не е точно рикша. Второ, бензиновият 2-литров мотор си е на мястото. Единствената разлика спрямо нормалната кола е в краката на шофьора - там вместо газ и спирачка има педали като на колело. Колкото по-бързо въртите, толкова по-бързо се движи колата, водена от бензиновия си мотор.

Прототипът е дело на базиран в Саудитска Арабия изобретател и холандска инженерна компания и дава възможност да горите калории, докато пътувате към работа. Audi-то с педали предлага три режима на движение: за ниски скорости (в задръстване, например), за високи скорости (включително на магистрала) и за въртене на място, в случай, че искате да използвате колата си като доста голям и скъп тренажор.

Компанията очаква да продава идеята си директно на производители или да разработи пакет за вграждане в различни марки и модели.

При положение, че повечето марки смятат през следващите десет години напълно да ни отнемат възможността да караме колите си, възможността да въртим педали, докато гледаме как се движим със 140 км/ч звучи още по-абсурдно… А може би не!?

 

Първородната Godzilla!