Жестоко 2006 Subaru Impreza WRX STI, чиито списък с части ни кара да мечтаем

  • Галерия с 47 снимки. Галерия с 47 снимки.

14 Oct 2018

Това Subaru Impreza WRX STI наистина е жестоко. Дело е на Майк Толентино, който се мести в САЩ от Филипините, когато е на 10. От малък мечтае за подобен автомобил, като видео игрите наливат сериозно количество масло в огъня, а Колин Макрей и Петър Солберг постепенно се превръщат в негови идоли. Най-много място в сърцето на Майк обаче заема Ейджи ‚Тарзан‘ Йамада, който кара в JGTC и JTCC.

Йамада кара състезателно Subaru Impreza WRX STI (през 2008-ма), което е накичено с части и кит от Cusco, Tomei и Voltex. Тогава обаче Voltex все още не предлагат подобен кит за клиенти, а на въпроса „Колко ще ми струва?“, който Майк им задава тогава по мейла, получава отговор „Около 20 хил. долара“…

В последствие обаче Voltex комплекта в серийно производство и съответно цената му става доста по-достъпна. Майк купува пълния кит за своя 2006 STI, включително карбоновия спойлер Voltex Type 5V GT. Слага и карбонов дифузьор RE Amemiya, допълнителен карбонов спойлер над задното стъкло Chargespeed, два супер редки S12B WRC отвора в предния капак, а фаровете преправя с LED елементи в стила на най-новия WRX.

Карбонът и кевларът категорично не са щадени в проекта. Седалките са карбо-кевларени от Prodrive, хора, които знаят това-онова за рали спорта и Subaru. Чупещият се волан също е от британците, а коланите са Takata Racing. Задните седалки са сменени с въздух, като всички кори са изработени от… карбон. Какъвто има и по таблото. Корпусите на Magical Racing огледалата пък са направени от… карбон.

Под капака? Майк заменя заводската тубина VF43 с Blouch Performance 18G, като добавя и титаниев кулер ETS отпред. Изпускателния колектор сменя с Agency Power EL, радиатора с Koyo, инжекторите с 850-кубикови DeatschWerks, а изпускателната система с Magnaflow TI. Осемнайските RAYS Volk Racing TE37 с Toyo Proxes R888, завършват мега визията на това супер Sub-и.

Разгледайте яката и обилна галерия с 47 кадъра, след което може да кликнете на тази Impreza WRC за да видите как великият Колин Макрей ремонтира своята Impreza WRC с голям камък.

Източник: SpeedHunters.com

Първородната Godzilla!