McLaren Speedtail: ето го наследника на McLaren F1, който вдига над 390 км/ч

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

26 Oct 2018

McLaren официално ще вдигне покривалото от най-новия си ултра бърз Speedtail по-късно днес, но първите снимки вече са тук. Пред вас е соченият за наследник на McLaren F1 чисто нов Speedtail, който ще развива 390 км/ч и разчита на същото като при легендарния суперавтомобил разположение на местата - шофьорът в средата и двамата му спътници - от двете страни и малко назад.

Не можем да кажем, че сме особени почитатели на аеродинамичните предни колела, но колата е впечатляваща най-малко заради техническите си възможности. Тя ще се задвижва от битурбо V8, подпомогнат от електромотор с обща мощност над 1000 к.с. Speedtail притежава най-високата максимална скорост сред всички произвеждани днес McLaren-и: над 390 км/ч.

Пред шофьора се издигат цели три екрана - централен и два странични, а в ъглите на каросерията откриваме още два, които заменят огледалата.

Повече подробности очакваме по-късно днес, когато McLaren ще сподели цялата ниформация около най-бързата си кола. Ако вече сте лудо влюбени в нея и много искате да се сдобиете с един от 106 екземпляра (отново препратка към McLaren F1), късно е… Всички те бяха продадени още преди клиентите да са видели готовия продукт на цена около 2,1 млн. долара.

 

Първородната Godzilla!