Unplugged S-APEX Tesla Model S идва с много карбон. Вдига 100 за около 2 секунди

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

31 Oct 2018

И прави четвърт миля за под 10 секунди, обещават нейните създатели от Unplugged Performance. Ателието е базирано в Хаутхорн, Калифорния, точно където се намират Tesla Design Studio.

Най-новият им проект е озаглавен Unplugged S-APEX и е базиран на Tesla Model S P100D. Американците са преоблекли супер електричката с доста карбонови детайли, общо 19 парчета, като сега Model S е с 80 мм по-широк, за да прибере и по-широките полуслукове.

Последните са обути на карбонови джанти с диаметър 20-ична, но Unplugged предлагат също и 19-ки и 21-чки. Карбо-керамичните дискове също са свалили от масата (-9 кг), нови са и амортисьорите, кожата в салона и още работи.

Резултатът? Олекотяване и по-добро сцепление, които в комбинация със заводските 762 к.с. и въртящ момент от 931 Нм, логично водят до по-добра динамика. Ускорението от 0-100 км вече става за около 2 секунди, а цената на карбоновия кит започва от 30 000 долара. Разгледайте

Разгледайте галерията, след което кликнете на тази загадъчна предница на Model X, също направена още по-готина отколкото е. Само че не в Калифорния, а тук в България, от Vilner.

Първородната Godzilla!