Ford Mustang GT Convertible Combo от Vilner Garage. Този път не е използвана кожа от истински коне…

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

01 Nov 2018

Преди малко повече от година писахме за един доста особен Ford Mustang, който бе модифициран от Vilner, или по-точно от ателието в Китай. Проект, в за който бе ползвана кожа от… истински мустанг (снимката долу, кликнете на нея за материала). В случая обаче колите са правени у нас и в тях няма козина (да, тогава имаше и козина) от животното, чието име носи модела.

Пишем колиТЕ, защото Vilner Garage показват едновременно два Ford Mustang GT Convertible, но с различни салони. Идеята е демонстрация на различните степени и начини на персонализация предлагани от ателието, които личат особено, когато базовите автомобили са едни и същи.

„Избрахме еднакви модели, именно за да демонстрираме различните степени на персонализация, които предлагаме,“ казва Атанас Вилнер, основал ателието преди повече от 20 години. Умел ход, с който Vilner Garage демонстрират едновременно два важни аспекта от работата си: първо, че промяната на малки детайли на един интериор могат да доведат до огромна промяна в усещането за колата, и второ – че степента на персонализация зависи единствено от желанието на клиента, като граница е само небето.

Усещането и в двата салона е издигнато на нивото на автомобил, няколко класи над Mustang. Vilner Garage не са пестили нито от фината кожа, нито от висококачествената и технологична алкантара. Те покриват почти всички груби пластмаси, в различна степен при двете коли, като особено забележителен мотив е избродираното лого ‘Mustang’, галопиращо по корите на вратите и стелките.

Воланите и при двата проекта са произведения на изкуството, сами по себе си. Два типа кожа при обръча, алкантара за средната част и централен „състезателен“ маркер в най-горната точка. При единия Mustang GTкормилото е декорирано с ‘V’ лого в син фон в долната част, докато при другата, мотивът със състезателните ивици от екстериора е продължен по седалките и дори по самия волан.

„Не е трудно да персонализираш ефективно автомобил, когато бюджетът е неограничен. Когато случаят не е такъв обаче… майсторството на ателието си проличава именно тогава,“ завършва темата за двата Mustang-a Атанас Вилнер.

Много по-добра от предишната?