Новият костюм на McLaren струва 2635 евро. И дори не включва папионка...

  • Галерия с 3 снимки на новия суперкостюм Галерия с 3 снимки на новия суперкостюм

19 Nov 2018

McLaren знае това-онова за спестяване на тегло. Отборът беше първият във Формула 1, използвал карбонов монокок - още с MP4/1. McLaren беше и първият производител, създал шосейна кола от същия лек материал - легендарния McLaren F1.

И днес всеки шосеен McLaren използва карбонова монококова вана, в която сядат шофьорът и спътникът му. Понякога цялото това олекотяване е смешно и безсмислено, ако въпросната супер олекотена и премислена суперкола попадне в ръцете на някой 120-килограмов чичко.

За истински отдадените на олекотяването пилоти обаче всеки грам е от значение. Точно за тях компанията от тази седмица предлага нова… дреха. Да, екипът е разработен с помощта на Sparco и е най-лекият, сертифициран от FIA - в размера на Бруно Сена (размер 52, ако се чудите) тежи само 590 грама - толкова горе-долу тежат дънките ви, но те не покриват цялото тяло и не могат да ви предпазят от огън.

За да стигнат до подобно олекотяване McLaren и Sparco са използвали супер тънки ципове, супер тънки шевове, намалили са омекотяването и са внедрили специален двуслоен изолиращ топлината слой в случай на огън в купето.

Всеки отделен екземпляр е изработен на ръка, а цветовете му се поръчват напълно индивидуално, така че да пасват на колата, каската и любимата ви група… Цялото това удоволствие, естествено, има своята цена. Костюмът, който носи означението SP16+, струва 2635 евро преди да се добави сметката за индивидуализирането. Добавете каска McLaren Bell HP7, ръкавици и някои други дреболии и сметката може да надхвърли 6000 евро. Което едва ли би било проблем за клиент, наскоро отделил 6-цифрена сума за своя нов McLaren.

 

Първородната Godzilla!