2012 Subaru WRX с мощен 700 коня RB28DETT мотор от R34 Nissan Skyline GT-R

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

27 Nov 2018

Това 2012 Subaru WRX е наистина уникално. Няма друго такова, определено е прекалено, но и много ни харесва. Колата е дело на американеца Остин Барнет, като целите на проекта са две: реклама на фирмата Billetworkz и чистия кеф.

Двигателят. Барнет вади заводския боксер и инсталира 2,6-литровия турбо редови шестак RB28DETT, изваден от R34 Nissan Skyline GT-R. Слага му ‘twin-scroll’ турбина BorgWarner EFR 9174, в резултат на която (и на други модификации), параметрите на мотора меко казано нарастват. Резултатът е максимална мощност от 713 к.с. и максималнен въртящ момент от 770 Нм.

Екстериорът. Голяма част от панелите са сменени с карбонови, а цветът е смес от оригинална боя на Subaru и Cadillac. Гумите са супер широки: Toyo Proxes 888 с широчина 315 мм (315/30 R18), а зад 18-нинчовите Nessen Forged S7.0 се вижда спирачната система Runduce с 8-бутални апарати отпред и 6 отзад. Дифузьорът в задната част е от Dodge Viper.

Интериорът. Също с доста карбон, който е и основен конструктивен материал за седалките Takata, облицовани с кожа. Ролкейджът е на болтове, задните кори на вратите са карбонови с произход Полша, а таблото (също с доста въглероден композит) приютява основен дисплей Аim и iPad. Преградата между двигателния отсек и салона е изцяло променена, както и тунелът на трансмисията.

Разгледайте яката галерия, която е дело на Рейнджър Рамирез от PASMAG, след което може да кликнете на това 2006 Subaru Impreza WRX STI, чиито списък с части ни кара да мечтаем.

Първородната Godzilla!