McLaren отряза главата на 720S

  • 11 секунди отнема процедурата по сгъване. С три повече, от необходимото за спринт до 200 км/ч 11 секунди отнема процедурата по сгъване. С три повече, от необходимото за спринт до 200 км/ч

09 Dec 2018

McLaren 720S вече предлага изумителната си магия и във вариант със сгъваем покрив. Започваме с най-важния елемент, който различава тази кола от купето - въпросния сгъваем таван, състоят се от единично парче карбон. McLaren твърди, че това е най-бързо сгъващият се покрив в който и да е роудстър на пазара. Процедурата отнема 11 секунди и за още повече “лайкове” може да се извърши и в движение със скорост до 50 км/ч.

Опционалният електрохроматичен стъклен панел на покрива осигурява поглед към висините дори при затворен таван и е способен да се затъмнява с бутон, в случай че не искате папараците да ви досаждат.

 

Аеродинамиката на 720S Spider е съобразена с подвижния покрив, което означава, че задният спойлер се самонастройва, в зависимост от това дали покривът е прибран или не.

Въглеродната структура на каросерията се е оказала толкова здрава и неподатлива на усукване, че не се е наложило допълнителното ѝ подсилване въпреки липсата на постоянно присъстващ покрив. Добавени са единствено ролбари, които да предпазят пътниците при преобръщане.

720S Spider тежи 1332 кг, което е впечатляващо - с едва 49 кг повече от купето и с 88 кг “по-малко от най-близкия конкурент”. Който McLaren отказва да назове. Бърза справка показва, че Ferrari 488 Pista Spider тежи 1380 кг, така че или McLaren е в грешка, или не смята 670-конния роудстър от Маранело за свой конкурент...

720S Spider използва същия битурбо 4-литров V8 като в купето. Той прави 720 к.с. и 770 Нм. Роудстърът вдига 200 км/ч за 7,9 секунди по пътя си към максимални 341 км/ч. При свален покрив те падат на “едва” 325 км/ч. По по-малко от 1000 евро за километър в час, като се има предвид, че колата идва срещу 273 хилядарки от единната европейска валута.

 

Първородната Godzilla!