Официално: Мощният 720 к.с. Nissan GT-R50 влиза в серийно производство. Цена: 2,3 млн. лв.

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

10 Dec 2018

Nissan GT-R на цената на половин Bugatti Chiron… Почти. Японците потвърдиха, че дават зелена светлина на производството на т.н. ‘Nissan GT-R50 by Italdesign’, от който ще направят едва 50 броя. Супер специална серия, с която ще бъдат отбелязани два юбилея: половин век GT-R и също толкова Italdesign. Цената? В прессайта на Nissan е обявена: 990 000 евро за базова кола без данъци и такси.

Задвижването? Познатият 3,8-литров V6 VR38DETT, който е оптимизиран за 720 к.с. и 780 Нм. Тягата се менажира от 21-инчови Michelin Pilot Super Sport, окачването е адаптивно с Bilstein компоненти, а спирачките са Brembo с по 6 бутала отпред.

Базовата цена означава, че един „опоскан“ GT-R50 у нас ще стъпи на най-малко 2,3 милиона лева. А какви опции може да избирате? Цветът, със сигурност, казват от Nissan, както и „различни пакети“. Какво включват те обаче, все още не е ясно. Но, като се има предвид цената и естеството на проекта, най-вероятно ще може да избирате доста неща по ваш вкус.

Говорим за онези от вас, които могат да си го позволят и изявят желание. Ако сте от тях, може да кликнете тук на GT-R50.nissan и да се свържете с Nissan и Italdesign. А в случай, че наистина проявявате интерес, най-добре побързайте, защото 50-те бройки ще се продадат съвсем скоро (ако вече не са). Първите доставки ще започнат през 2019-та и ще продължат през 2020-та.

Много практичен и интересен!